Writer's thought

"I write what I think.
But, sometimes our feelings is difficult
to be disclosed with words".

How do you rate my blog?

Wednesday, September 30, 2009

cLonMe..


cbe korang tgk gmbr dak nie...
ade cam aku x???

haa,ramai member2 aku yg ckp,..
muke dak nie same ngan muke aku mse kecik...
bleh caye kew??

bkan aku encem sket lg ke??
hak3...(^___^)

tak boleh..

Saya bukan tak nak maafkan kamu,
tapi saya tak boleh

Saya bukan tak nak sayangkan kamu,
tapi tak boleh

Saya bukan tak nak berhenti bencikan kamu,
tapi saya tak boleh

Saya bukan tak nak kenang kenangan kita dahulu,
tapi tak boleh

Saya bukan tak nak cuba lindungi kamu,
tapi tak boleh

Saya bukan saya yang dulu,
sebab itu saya tak boleh…..


It is easier to forgive an enemy than to forgive 'YOU'

Tuesday, September 29, 2009

Menggong..


Satu perkataan jer yang boleh menggambarkan situasi haku sekarang...



RUNSING..


Well.. Ape pengubat untuk kerunsingan yer..

Dear all my fwens.. Thanks for the support..!!

Sunday, September 27, 2009

re-unite

waa,lamer bebenor aku x jpe budak 2 ekor neh
sebuk jew memanjang...
klu aku x pgi umah diorang,
jgn arap lerr dapat jpe
duk sembunyi dlam umah cam anak dare
ape standard bai duk umah

ari raye ke-3
awal2 pagi lagi aku pg umah diorang
bkn ape,takot2 x sempat nak jpe
bukan aku x knal perangai budak 2 owang nie
asal lmbt sket,ilang
asal ilang jew mesti lambat
hak3....(^__^)

~hanapiah sharunk~

~faiz cho teleng~

~ntah,spe laa bdk nie...bdk sesat kot~

~berat dow~

~nung jauh di sana~

~sharunk vs cho teleng~


family outing


haa, cam tajuk show game korea laa plak
spe prnh tgk??
angkat kaki tinggi2...hak3

pada hri raye ke-3
bersamaan 3 syawal
aku ngan family aku pg berkelah
kat air terjun sekayu dan tasik kenyir

best gak laa..
sronok dapat berkumpul ngan semua adik-beradik
bukan senang dapat kumpul camni
yelaa,semua ade keje masing2
time2 cuti raye camni jelah dapat kumpul ramai2

~family terchenta~

~bawaku terbang~

sebelum balik
sempat gak laa
kitorang singgah kat
gajah santuary

~aku & kakakku~

Saturday, September 19, 2009

Thursday, September 10, 2009

yahoo,balik kampung...


haa,tepat kul 10 mlm nanti
pulanglah daku ke pangkuan keluarga tersayang
x sabar rasenye nak sambut raye
hak3

sesiapa muke x malu
datang2 laa raye kat umah aku nanti ek
amat dialu-alukan


Tuesday, September 8, 2009

Berbuke puasa di Padang MPK

ptg td aku bukak pose kat luar
bersama2 ngan housemate aku
serta member2 yg laen

kitorang gerak kul 5 ptg
pg ngan moto jew
tp,ade gak yg pg ngan kete
tp,aku lbh ske naik moto skang
psal aku bru belajar jln2 ngan moto
bukan x prnh naek sblm nie
tp,jarang sgt laa aku bleh naek moto
naseb baek housemate aku ade moto
bleh laa jgak aku merase
hak3

kitorg smpai kat kuantan kul 6 ptg
tmpt pertama yg kitorg tuju adalah padang MPK
kat sne ade bazaar ramadhan
so,kitorang decide nak bukak pose kat situ je

round puye round,
selesailah xtvt membeli makanan tuk berbuke
so,kitorg cri port yg sesuai atas padang MPK tue
smbil2 tunggu azan tue,
smpat jugak laa aku snap beberapa keping gmbar
kan dah ckp yg aku nie photoholic
hak3....(^__^)

muke2 kelaparan

sabar,sabar,azan dah dekat..

rilek-rilek,dok azan lg...

control,control,ade org amek gambar...

burn,burn,awek comel nung....
ayunye laa apon nie...
jgn dow,malu aku..(budget ensem)
woo,dasyat2..

Sunday, September 6, 2009

penganti nasi goreng

sebab xleh mkn nasi goreng,
mkn ayam goreng pon jadilah.
goreng gak kan...
janji masak sendiri,
ye dak???

tp,bukan sekadar ayam goreng,
sosej pun ade gak...


kempunan nak makan nasi goreng

pg nie kitorang ingat nak mkn nasik goreng
tuk sahur.ttp sebaliknye yg berlaku....
huhu,sodis giler....
x dpt deng nak merasa nasi goreng masakan sendiri

semuanya salah Jepar,
sepatutnya dia laa yg kna masak sahur pg tue,..
tp,haram...
dah pukul 5.00pg pun blom start menggoreng lagi
geram tol!!!

chef yg x b'tanggungjawab

tido smpai x ingat dunia

semua bahan dah ready dah,..
tunggu nak masak jew...

Segan


haa,dah bce cerite kat bawah nie.kelakar kan..
sebenarnya aku pon penyegan orangnye
lebih2 lg ngan dak pompuan..
mmg aku kurang rapat sket ngan dak pompuan..
bkn pasal aku sombong @ aku gay ok...
i'm normal lorr..
tp,xtau psal ape aku bleh x rapat ngan dak pompuan
tuk dak2 pompuan yg knal aku...
jgn tersinggung lak klu aku x tegur korang..
klu t'jpe kat tgh2 jln,aku buat bodoh je,jgn marah ek..
mmg aku camtu...


Awat la hang ni… nak makan pun segan….

RAMLAH pergi bercuti ke rumah bapa saudaranya di Alor Star untuk beberapa hari. Kebetulan pula bapa saudaranya mengadakan majlis perkahwinan anaknya yang sulung. Ramlah turut serta membantu majlis terbabit yang dijalankan secara gotong-royong.

Tetamu berkurangan selepas hari beransur petang dan Ramlah diajak adik pengantin, Salmah untuk menjamu selera kali kedua kerana makanan masih banyak.

Salmah: Ram, kita dah penat ni, mailah kita makan lagi. Lauk banyak ni.

Ramlah: Banyaknya makanan, tadi dah makan, ni nak makan lagi, seganlah. Badan dah bertambah bulat sejak sampai sini. Apa kata orang nanti.

Salmah: Awat la hang ni, makan pun segan. Bukan suruh buat kerja.

Beberapa minit kemudian.

Salmah: Jom, kita pi belakang tolong orang basuh pinggan.

Ramlah: Kau pegilah dulu, tadi aku tengok ada budak-budak muda lepak dekat situ. Aku tak kenal mereka, seganlah. Mereka tu nampak macam miang aje. Tenung aku semacam.

Salmah: (Dengan nada yang agak tinggi) Hang ni memang jenis penyeganlah Ram. Bukan aje buat kerja, makan pun hang tak mau!

Ramlah: Memang saya ni seorang yang penyegan. Lebih-lebih lagi kalau ada orang lelaki. Eeee, segannya saya.

Salmah: (Dalam hati) Apalah nasib Pak aku, ada anak sedara penyegan nak mampuih! Dah la gitu, bangga pulak mengaku penyegan.

‘Segan’ membawa dua maksud dalam bahasa Melayu iaitu malu dan malas. Bagi masyarakat Melayu di utara Semenanjung, perkataan ini lebih digunakan untuk maksud malas, manakala di tempat lain digunakan untuk maksud malu. Penyegan bagi masyarakat Melayu di utara Semenanjung bermaksud seorang yang pemalas, manakala bagi tempat lain pula bermaksud seorang yang pemalu.

Dalam dialog di atas, Ramlah malu hendak makan lagi kerana sudah terlalu banyak makan dan berat badan pun dah bertambah. Salmah pula menyangka Ramlah malas hendak makan. Begitu juga apabila diajak membasuh pinggan, Ramlah tidak mahu pergi kerana dia berasa malu kerana ada beberapa pemuda di situ. Salmah pula menyangka Ramlah malas, itulah sebabnya dia tidak mahu menolong membasuh pinggan. Salmah juga berasa sedih kerana mempunyai seorang sepupu yang sangat pemalas sehingga makan pun malas.

Thursday, September 3, 2009

Ganu Part 2

30 ogos 2009

pagi tue,puye la bising si 'Apon',projek manager kitorang coz kitorang bangun lewat.janji nak kumpul kat bangunan TDM kul 9,tp last2 kul 9 tue,aku,Alloy n Jepar bru bgn tido je.buat bodoh je ngan teriakan Apon.kesian lak aku tgk die.ye laa,aku ngantuk giler time tue psal tgk bola smpai kul 3pg.

Apon yg tgh tension


tepat pukul 10pg,kitorang pun smpai laa kat menara TDM tue.Apon,Pali,Natrah n Zizan terus masuk ke pejabat TDM tue untuk meninterview.tinggal la yg selebihnye kat luar cam anak yg ditinggalkan oleh mak bapak.xde hala tuju.duduk je kat luar cam orang bodoh.


huu,sakitnye ati kitorang ble pakai smart2,tp juz duk kat luar jew.duk tunggu cam orang bodoh je kat luar tue.org yg lalu-lalang kat situ pon dah pandang semacam je kat kitorang.org lalu je taye,asal lalu je taye.

"adik watpe ramai2 kat sini??"
"ade interview kerja kew??"

klu korang,korang nak jawab ape??merah n pucat semacam je muke aku time tue.nasib baek laa ade kwn aku nie yg jenis skema sket pg jawab soklan pak cik-pak cik n mak cik-mak cik tue.sape x heran kan,duk kat luar office ngan pakai pakaian yg mengalahkan perdana menteri nie kan.tp,duduk buat bodoh je kat luar tue cam org mintak sedekah.


so,sementara duk menunggu dorang 4 orang tue,kitorang pg laa jln2 cri makan.haa,xde laa.bulan pose nie,mne bleh mkn siang,ye dak??jln2 sekitar Istana Maziah,snap gmbr 2,3 keping wak kenangan.aku plak,cam x penah dtg ganu.lebih2 je posing.bese laa,gua kan photoholic.hak3....

nie laa istana maziah wei!!


Speak Bahasa Malaysia,not Bahasa Rojak


hurm,y bahasa rojak ek??

sbb convenient...
(i use rojak alrdy,haha)
well,malay n english languange r beautiful,too delicate to be used...sometimes,we just need something simpler...
so,cedok bm sket,cedok english sket,jd r rojak...
merosakkan bahase??
languange jd rosak ble org yg xabes blaja bahase merosakkan nye...
not da grammar or da tatabahase,but direct translation like:
"tisu aq da abes" to something like "tissue i already finish".

and semalam aku dah kna marah oleh seseorang,anak jati Terengganu katenye.psal ape???sbb aku gne bahasa rojak ble chatting ngan die.memang die belasah aku kaw-kaw puyelah.sampai aku x terkate ape2.terpegun ngan kate-kate die yg amat pedas.dialog perbualan kitorang lebih kurang camni laa...

"dah x reti ckp melayu ke??"
"mg nie koya laa..."
"duduk je mesia,tp ckp omputih.."
"sedar laa diri tue sket weii.."
"bahasa melambangkan bangsa"

ape yg korang akan jawab ble org ckp camtu kat korang...???
lu fikir la sendiri...
soory,da bese gne rojak :P
no offence evry1
but,10s 4 da advices...

'Malaysia Boleh'