Writer's thought

"I write what I think.
But, sometimes our feelings is difficult
to be disclosed with words".

How do you rate my blog?

Monday, August 31, 2009

Ganu Part 1

29 ogos 2009
semua housemate aku datang ke negeri tumpah darahku,Terengganu untuk menyiapkan satu projek study under Islamic Institution.aku yg mmg duk kat KT dah awal2 lg blik umah,sejak ari khamis lg sbb kelas byk yg batal.so ptg sabtu tue,aku pon kluar laa tuk menjemput diorang kat Kuala Ibai sebab aku yg uruskan penginapan diorang.pada awalnye,aku plan nak suruh diorang tidur kat umah kedai aku kat Chendering,tp bile dah sampai,pintu lak xleh bukak sbb t'salah kunci.puye laa benggang aku time tue.tp,xleh nak salahkan orang laen coz itu mmg salah aku.pejabat ayah aku plak tutup ari tue coz ari sabtu,ganu kan cuti ari sabtu.aku plak malas nak blik umah kat setiu untuk ambil kunci spare ngan abang aku.so,aku terpaksa gune plan B.plan B nye plak adalah tidur kat hotel.aku mmg dah ready awal2 lg dah.aku dah suruh pon personal assistant ayah aku booking bilik ari sabtu lepas.juz tggu kitorang masuk je.so, kitorang pon check-in laa kat Hotel Felda Residence Kuala Terengganu.hotel bru lg.mmg best laa tido kat situ.semuanya lengkap.lokasi pon strategik giler.mmg bleh nmpak seluruh bandar KT.dah xyah jalan2 dah.tgk dari situ pon dah puas hati.haa,cam promote laa plak.ape salahnye,ye dak???

Hotel Felda Residence


Bilik kitorang


lepak2 smbil tgk TV



lapar,lapar....


mak,tolong....adik ngah lapar giler nie.x sahur pagi td.nie semua salah adib ngan jepar.diorg x bangun tuk masak sahur pg td.bleh plak dorang tidur smpai x bgn2.sampai subuh pon dah tahap dinosour dah.so,member2 umah P-24,ape kite nak buat ngan dak 2 owang nie.nak denda ape kat dorang.lu fikir laa sendiri.(smpat lg cilok ayat Nabil)haha....

hepy independence day...


Penat dan Sengal satu badan ini tak hilang lagik lepas balik dari Terengganu. Perjalanan 4 Jam memang memenatkan. Bangun tidor 4-5 kali pun tak sampai-sampai lagi kat Kuantan.. letih betul dok dalam kete lelama ini. Sampai kuantan dah kul 11.30mlm, kalau ikotkan planing malam ini nak sambut ambang MERDEKA ramai-ramai bersama geng kat padang kemunting, tapi kudrat dan tenaga dah habis di serap.Penat sangat....so,kitorg balik umah terus.smpai kat umah kul 12.15 pg,pukul 12.40pg semua dah lena tak sedar diri.Salam MERDEKA ke-52 semua!



Tuesday, August 25, 2009

padan muke ko 'liverfool'




haa,penyokong2 liverpool jgn marah ek ble korang bace post aku hari nie.memang padan muke korang.hak3.dah laa kalah 3-1,kat tempat sendiri lak tue.kesian lak aku tengok rafa benitez tue,muke cam nak nangis jew.ye dak???

gerrard yg bodoh bg penalty free kat aston villa

goal torres yg budget bleh naikkan moral pemain laen,tp sebaliknye yg berlaku

goal sendiri Lucas Leiva,Pepe Reina dah xleh buat ape2,duk tgk jelah

Monday, August 24, 2009

sahur weh!!!!



sahur hari nie,kitorg masak sendiri.wah,cam x caya lak kan.kitorg dak laki2 nie masak sendiri.seriously, sumpah aku x tipu.tp,masak nasi dgn berlaukkan sardin je.cukup laa tue.sekadar untuk bersahur je kan.nanti bile berbuke brulah kitorg masak special sket.bukan ape,sebenarnye kitorg x smpat nak masak lauk yg sedap2 sket coz semua bangun lewat.masak sardin ngan tanak nasik nie pon pkul 5.30 bru siap.papepon,lauk sahur pagi nie memang best.








barisan chef yg berbakat


chef pali yg didatangkan khas dri Ghanu

apsal lambat sgt masak oii!!!

lauk sardin yg sodap

sket2 dah la sob,org laen nak gak

Sunday, August 23, 2009

1st day b'puasa



haa,camne berpuasa tuk ari yg pertama??bg aku,sronok sgt3x coz family aku sggup dtg melawat aku kat UMP nie coz mggu nie aku x blik umah.mmg penyayang family aku kan.i'm glad to be in dis family.so much caring n love they give 2 me especially my mom laa.aku pon dah rindu sgt2 kat diorg.yela,dah 2 mggu x blik umah kan...(^__^)






sempat la posing sket2 ngan family aku.nak try test hp bru la konon.hak3.tp,yg x bestnye,cume aku ngan abg,abg ipar n anak sedara aku je yg posing.yg laen semua xnak.malu kot....








lagipon,aku rindu sangat2 kat anak sedara aku yg sorg nie.cute x??mmg laa cute,ye dak.tgk laa spe uncle die.hak3.puji diri sendiri lak.melampau btol laa aku nie kan.xde laa,aku x se'cute' anak sedara aku nie.die jauh lebih comel dri aku.











kitorg bukak pose kat tanjung lumpur.ramai giler manusia kat situ.nasib baek family aku dapat tempah 1 meja.klu x,naye laa.terpaksalah cri restoran laen.bukan xnak mkn kat laen,mmg kat situlah tmpt yg family aku selalu makan klu dtg kat kuantan nie.dah jadi restoran kegemaran laa plak.mmg x sah klu x mkn kat situ klu dtg kuantan nie.ketam steam die mmg baek puyelah.pg laa try klu korg x caye.try skali,pasti nak tambah lg.ceh,promote kedai org laa plak...(^__~)








hmmm...meleleh air liur sementara tggu waktu berbuke.mmg xleh tahan laa bro












macamane nak tahan klu semua benda yg sedap2 dah ade depan mate,ye dak.semua sodap2.rambang mate dibuatnye.sotong ade,ketam ade,udang ade,dan yg paling best skali mestilah ikan bakar,ye dak...




adiezul ashraff yg sentiasa senyum


kecik-kecik dah pandai posing

Friday, August 21, 2009

ahlan wasahlan ya ramadhan



yup,esok dah start bulan pose.so,ape lg.kurang-kurangkanlah ape2 tabiat yg boleh memudaratkan pose korang tue ek.aku pon sme gak.brenti2 laa ngumpat org tue.sory ek kpd sesapa yg ade terase hati,aku terkasar bahasa ke kat org,buat salah ke kat korang,ade terhutang pape ke(klu ade ckp ek,jgn simpan2,aku xtau kot2 aku x ingat nk bayar,tp,setau aku,aku x prnh b'hutang ngan org).harap dapat maafkan aku.ye,bulan2 pose camni,kan elok klu kte bermaaf-maafan.xkan nak tggu smpai bulan syawal kot.ye dak....(^__^)










Puasa dah dekat sangat2. Kalau diikutkan masa post ni ditulis, malam ni secara rasminya akn mula solat tarawih dan luse kena bangun awal pagi untuk bersahur. Seboleh-bolehnya aku nak puasa kali ni jadi puasa yang betul2 puasa yang diterima oleh Allah. Kalau boleh aku tak nak buat bnde2 yg bleh kurang phala puasa aku macam mngata orang, tingkah laku buruk n lain2. Siapa tak nak puasa die diterime ye dak?










Dikesempatan ini aku ingin mngucapkan selamat berpuasa kepada seluruh umat islam di seluruh dunia terutamanya pembaca blog aku ni sendiri. Mintak halal dan mintak ampun jgn doa buruk2 sbb dah nak puasa ni. Kang ade je yang batal puasa nanti kang rugilaa sangat2. Selamat menjalani ibadah puasa dan jangan lupe nak niat pose lak,kan sje je pose tue.









alaa,budak2 pun pandai pose.xkan kte xleh kot.malu laa kat adik2.x kire laa ape2 dugaan & cabaran pon yg datang.kte mesti lawan kte puye nafsu tue.semua tue berpunca daripada diri kte sendiri gak.nak salahkan setan xleh coz depa2 semua tue dah kna ikat tuk sebulan.so,jgn bg byk alasan k...














so,aku ucapkan selamat berpuasa & selamat berterawih.jgn malas2 okey.









'juz go n dun ever coming back'

Heavenly Forest a.k.a Tada Kimi Wo Aishiteru



Tada, kimi wo aishiteru is definitely one of the most beautiful films ever made. A simple story between two brilliantly presented characters: Makoto (Tamaki Hiroshi) and Shizuru (Miyazaki Aoi) conveys a powerful message of life.

"She used to lie very often."


Due to his inferiority complex, Makoto shies away from other people, but Shizuru manages to make him open up to her. Because of their friendship, Shizuru takes interest in photography and they often go to a forest, partially hidden from the public, to take photos.

Shizuru wants nothing but to be at Makoto's side. When Makoto starts liking a college friend Miyuki, Shizuru decides that she too will like Miyuki and becomes her friend.

One day, Makoto asks Shizuru what birthday present she would like. With her interest in a photography contest, Shizuru wants a photo of them kissing in the hidden forest.

Since that day of the forest kiss Shizuru disappears from Makoto's life.

haa,tue laa.cinta itu bute.ye dak??awek puye la cute duk depan mate,tp still cri yg susah nak dapat.ble dah terlepas bru nak menyesal.citer nie mmg jiwang sket.aku x kesah klu korang nak panggil aku 'mat cintan' pon.dah mmg minat aku tuk tgk citer2 cam2.nak buat camane kan.ikut ske korg laa nk ckp papepon.

ending die mmg cdih sket.last2 awek tue mati.mmg zalim puye pereka skrip.kesian plak aku tgk kat hero tue.menyesal smpai mati laa jawabnye.hak3

bawah nie ade sket gmbr yg aku smpat snap mse tgk citer tue.
























yg nie plak extreme sket.jgn fikir negetif tau.budak2 bawah umur 18 tahun dilarang tgk.hak3











klu korg nak tau citer sebenar@lebih terperinci,kna laa tgk sendiri.gerenti bestnye...(^__~)