Writer's thought

"I write what I think.
But, sometimes our feelings is difficult
to be disclosed with words".

How do you rate my blog?

Saturday, August 28, 2010

geram giler!!!

Hari nie aku nak menulis dalam bahasa Melayu sbb mood aku x brape nk ok, otak ngah serabut. Geram btol rasenye. Cuma kat blog je aku boleh luahkan pasal nie sbb ianya melibatkan perasaan marah aku. Lelaki kan,mane suka sharing2 masalah neh. Kalau ade awek ok laa jugak,tp kalau orang bujang cam aku nie,nak luah kat sape??

Biasanya aku luahkan kat family aku,tp semenjak dua menjak nie dah kurang kot aku mengadu kat dorang.Aku dah xnak jd anak manja dah.Masalah aku,aku nak selesaikan sendiri je.Lagipun,aku xnak susahkan hati dorang.Sebab selalunya,kalau aku ada masalah,mesti dorang risau giler sampai datang jenguk aku tiap2 minggu cam masa aku masuk UMP nie dulu.Malu lak rasenye kat kawan2.Seb baek x kena label 'Anak Mak' je...

Mesti korang hairan kan,camne laa orang cam aku boleh jadi pemimpin. Masalah sendiri pon xleh selesaikan, inikan pula masalah organisasi. Ntah laa,aku pon cam x caye je aku bleh jadi presiden kelab. Serius, aku x layak pon pegang jawatan tue.

Sekarang nie dah masuk tahun ke-3 aku kat UMP nie,tp still xleh berdikari jugak.Bukan semua laa,cuma beberapa benda je yg aku xleh selesaikan dengan sendiri.Yela,sape laa nak tolong kita kalau bukan diri kita sendiri, kan??

Dah 3 tahun kat sini, baru sekarang aku nampak yg semua orang pentingkan diri sendiri.Aku xnak cakap sape,tp aku rase geram sgt2 kat die.Dah 2 thn kot tinggal 1 rumah, tp still pentingkan diri sendiri je. Yela,aku tau siapa aku,aku bukan ahli keluarga diorg. Tp,sebagai kawan yg x sempurna cam aku,aku x mengharapkan papepon, cuma aku nak sedikit perhatian je,kalau x byk,sikit pon jadi laa.Bukan aku nak diorg belai aku cam 'baby',juz tolong laa ape2 yg patut.

Ini tak, berkawan bila susah je. Bila dah senang, x pandang kite pon.Buat hal masing2. Bile susah,pandai lak cari kite balik. Adakah berbaloi berkawan ngan orang camtu?

Tp, aku x penah berdendam ngan dorang. Kalau diorang ada masalah, diorang datang jumpa aku mintak tolong, aku tolong setakat yang aku mampu. Ayah aku pernah cakap, biar orang buat jahat kat kite,kite jgn buat jahat kat orang.So, aku pegang kata2 ayah aku.

Ayah, bila nak bg Amir bawak kete nie.Amir bukan nak kete yg besar2, kete kecik2 pon ok. Masalah btol kalau xde kenderaan. Susah nak bergerak. Dah laa amir pegang jawatan skang nie, bleh kata tiap2 malam ade meeting. Dah x larat rasenye duk pinjam moto orang. Malu pon ade.

Kalau laa ayah bace luahan hati aku nie, ape laa yg die akan buat ek? Tp,mustahil laa.Dia xkan tau puye.Dia mana ada masa nak bace blog aku. Asyik sibuk je. Mak,ayah,...amir rindu sgt2 kat mak ngan ayah. X sabar rasenye nak blik.huhu....(T_T)

10 comments:

  1. hoho.cool2, relax. nak wat camne, itulah hidup. nak x nak kt kenalah bersabar.
    nad pegang satu je kata.
    biar org baling kt dgn batu, kt balas dgn roti. =)

    ReplyDelete
  2. sabar amir...
    xtahu nk nasihat nape...
    tp yg pasti kene luahkan...
    br lepas sakit hati tu...

    ReplyDelete
  3. @nad :
    erm,btol tue.redha jelah kan...lps nie amir nk baling batu laa kat nad,dapat roti kan...hehehehe

    @kinah :
    ha'a...rse ok sket lepas luah kat blog neh.

    ReplyDelete
  4. salam ramadhan...
    dh lame xdtg sini...tol la template kite same...
    color je laen...

    btw..bout da n3...byk2 bersbr k...anggaplah itu sebagai ujian d bln ramadhan ni...(@_<)...

    ReplyDelete
  5. @zurin :
    erm,maybe ade hikmah disebalik kejadian,kan?semoga amir menjadi seorg yg lebih sabar & tabah.insyallah...(^_~)..

    ReplyDelete
  6. biaselah, lumrah hidup..
    ingtkn marah fna xwat keje td..hee~
    amir nk kendraan eh?
    meh sni no umah, fna tlg bgtau mak amir..jk!
    fna phm perasaan meminjm tu,
    wlpn fna xpnh meminjm, menumpang ad lah..
    tp mmg segan..
    hr nih hr amir, next time amir dah sng..
    amir lak tlg kwn..sabar ye~ =)

    ReplyDelete
  7. bro lek ar...kalo de masalah...dtg je kat bilik blkg..ahaha...apsal ko ni..mgkn ak ndak dpt bntu dr segi kenderaan..tp brkongsi masalah ngan membe..nnt kalo bgn..dtg ah bilik..ahahaa

    ReplyDelete
  8. @fina :
    xde laa fina, mane marah kat fina.lgpon submitted date kan lmbt lg...jgn rushing2 k.buat lek-lok...hehe

    sebenarnya amir dah ade kete sendiri kat umah.tp,ayah x bg bawak ke UMP neh.dia takut amir accident lg skali.sbb dlu amir penah accident.seb baek umo pjg jew...huhuhu

    @anonymous :
    kau sob kan??haha,aku tau...same laa kte bro,asyik duk menumpang org je kan..tp,ko ok lg sbb ko ade beskal.aku xde papepon...huhuhu

    ReplyDelete